Sporttalenten met ambitie

Ik geef support aan jonge talentvolle sporters en hun coach. Sporttalenten lopen in hun loopbaan tegen situaties aan die om een oplossing vragen. Met name de ontwikkeling tot topsporter brengt veel teweeg. Je komt met veel leuke situaties in aanraking, maar er zijn ook moeilijke kanten aan het leven van een topsporter. Zo zijn er vragen waar het antwoord niet zo makkelijk te geven is. Zoals:

  Hoe ga ik om met teleurstellingen?
  Ik haal niet de resultaten die ik had verwacht, wat nu?
  Welke keuzes moet ik maken?
Waar ging het mij in eerste instantie ook al weer om?
Heb ik nog wel genoeg plezier in mijn sport?

Dit zijn een paar vragen waar deze jonge talenten mee te maken krijgen. Ook coaches staan regelmatig voor dilemma’s bij de begeleiding van deze jonge sporters. Professionele begeleiding is belangrijk voor talentvolle sporters. Zij hebben vaak een droom en willen deze graag verwezenlijken. Als coach begeleid ik de sporter en coach hierbij.

Uitgangspunten voor mijn aanpak zijn vragen over onderwerpen die te maken hebben met:

Het combineren van sport met school
Het combineren van sport met de thuisomgeving
Het combineren van sport met een sociaal leven

Door te investeren in het talent dat iemand al heeft, kan deze worden versterkt. Vanuit een plan werken we aan de realisatie van de ambitie. We gaan aan de slag met het ontwikkelen van flow en hebben aandacht voor vernieuwing.  Deze aanpak leidt uiteindelijk naar een besef dat het mogelijk maakt om grensverleggend te zijn en blijven.